Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HEP-OPS dodao nove projekte vjetroelektrana na popis za priključenje na mrežu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 01 Lipanj 2012 19:31

Na listi projekata vjetroelektrana za priključenje na elektroenergetsku mrežu koju HEP-OPS redovito ažurira na svojim stranicama pojavile su se ovaj tjedan nove vjetroelektrane.

Na listu su uključene VE ST 1-1 Voštane i VE ST 1-1 Kamensko koje imaju zajednički ugovor o priključenju od 14.05.2012., a svaka ima snagu do 20 MW, tj. ukupno do 40 MW, te VE Zelengrad – Obrovac koja ima ugovor o priključenju od 15.05.2012. za 42 MW.

Tokom ove godine su još na listu dodane VE Jelinak snage 30 MW, koja je ugovor potpisala 17.02, te VE ZD 4 faza I, koja je za svojih 9,2 MW potpisala ugovor o priključenju sa HEP-ODS-om.

S ovima ugovorima na listi za priključenje na elektroenergetsku mrežu sada ima 191,2 MW vjetroelektrana, što sa onima u pogonu (129,75 MW) čini 320,95 MW. To znači da od indikativne dozvoljene snage vjetroelektrane od 400 MW ostaje samo još 79,05 MW vjetroelektrana koje se mogu spojiti na mrežu, odnosno  koje mogu biti uvrštene na listu projekata vjetroelektrana.

Sukladno uvjetima prema kojima se vrši uvrštenje na listu, može se očekivati da će svi ovi projekti vjetroelektrana ishoditi sve dozvole i financiranje u roku od 6 mjeseci, te da će nakon toga početi i izgradnja istih.

Tags:     hep-ops      vjetroelektrane      priključenje      mreža      voštane      kamensko      zelengrad-obrovac
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?