Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Wind Power Asia – održiva rješenja za kinesku energetsku budućnost E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 29 Siječanj 2011 18:52

Od 22. do 24. lipnja, u Nacionalnom kongresnom centru u Pekingu će se održati Wind Power Asia, najstariji i najutjecajniji kongres i sajam o energiji vjetra u Kini. Kongres se održava svake godine od 2003., a organizira ga kinesko vijeće električne energije, Koelnmesse i CCPIT Beijing.

Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je „Održiva rješenja za kinesku energetsku budućnost“, a sam kongres pruža savršenu pozadinu za demonstraciju i razmjenu znanja među članovima tržišta čistom energijom s naglaskom na izazove i mogućnosti u Kini.


Izvor: www.koelnmesse.cn

Kina je odabrala energiju vjetra kao važan alternativan izvor energije u rebalansu energetskog miksa i osiguranju energetske sigurnosti. Uvedene su i poticajne političke mjere za tehnološki razvoj, širenje tržišta i komercijalizaciju. Kao posljedica toga, kineska industrija vjetra postigla je značajan stupanj razvoja tokom zadnjih nekoliko godina. Sa 100% rasta u pet uzastopnih godina i instaliranih 12,2 GW vjetroelektrana u 2009. godini, Kina je postala drugo po redu najveće svjetsko tržište energijom vjetra sa ukupnom instaliranom snagom od 25,8 GW.

Na kongresu 2010. godine sudjelovalo je 400 kompanija iz 22 zemlje, a 16.000 posjetitelja imalo je prilike obići 4 nacionalna paviljona koja su se protezala na čak 25.000 m2.

Izvor: www.windpowerasia.com

Tags:     Wind Power Asia      kongres      Kina      Peking      sajam
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?