Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Najava: Utjecaj vjetroelektrana na populacije šišmiša E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 01 Ožujak 2011 18:21

Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) održat će 3. ožujka 2011. godine predavanje na temu „Utjecaj vjetroelektrana na populacije šišmiša“. Predavanje počinje u 18h u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2, Zagreb).

To je treće predavanje u nizu takvih predavanja, a za predavanje se može predbilježiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Predavačica je Mirna Mazija dipl. ing. biol. – ekologija, stručnjak za istraživanje i praćenje stanja (monitoring) faune  sa specijalnošću iz područja faune sisavaca, osobito šišmiša,  zaposlena kao suradnik u tvrtki Oikon d.o.o.

Sažetak predavanja:

U svrhu smanjenja onečišćenja, usporavanja globalnog zatopljenja i pronalaska metoda održive proizvodnje energije, diljem svijeta se potiče korištenje obnovljivih izvora. Korištenje vjetra odnosno gradnja vjetroelektrana jedan je od najčešćih načina ispunjenja tih ciljeva. No gradnja vjetroelektrana može imati negativne utjecaje na mnoge vrste, osobito na one koje lete i migriraju. Prva istraživanja pokazala su kako vjetroelektrane mogu imati značajan negativan utjecaj na ptice, a prije desetak godina utvrdilo se kako je ponekad utjecaj na šišmiše još i veći. Predavanje objašnjava na koje sve načine izgradnja i rad vjetroelektrana može utjecati na šišmiše te kako se taj utjecaj istražuje, definira i prezentira.

Tags:     seminar      vjetroelektrane      šišmiši      mirna mazija      oikon      huszpo
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?