Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Energetski brodovi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 20 Listopad 2013 23:23

Sektori morskog i zrakoplovnog sektora su možda dva područja sa najmanje očitim potencijalom za korištenje obnovljivih izvora energije. Unatoč tome istraživači pokušavaju učiniti ove industrije održivima. Jedna od takvih tehnologija su Flettner rotori kojima bi se brodovi mogli iskoristiti za proizvodnju energije.

U globalnoj tranziciji se puno radi na korištenju električne energije iz obnovljivih izvora energije, ali se malo radi u toplinskom sektoru i sektoru prijevoza. Brodovi su posebno problematični u prijevozu pošto  električni motori teško mogu omogućiti prijevoz na duge staze. Rotor brodovi mogu učiniti taj sektor efikasnijim. Oni bi proizvodili energiju iz vjetra, a sva oprema bi se nalazila na brodu.

Sama ideja za ove brodove nije nova te su prvi bili testirani još 1920-ih godina. Do sada je glavna ideja iskoristiti rotore za proizvodnju dodatnog pogona iz vjetra, te time smanjiti potrošnju goriva. Njemački istraživači sada dodatno razvijaju koncept stvaranjem sintetičkog plina (električna energija u plin). Rotirajuće turbine bi se gibale zbog kinetičke energije broda te bi time proizvodile električnu energiju, koja bi se onda koristila za proizvodnju sintetičkog plina pomoću elektrolize. Plin se onda može koristiti kao gorivo, te proizvoditi električnu energiju ukoliko je potrebna.

Ova tehnologija se osim za smanjenje potrošnje goriva broda može koristiti za proizvodnju sintetičkog plina iz priobalne energije vjetra. A pošto se brodovi gibaju za razliku od priobalnih vjetroagregata mogu pratiti vjetar. Rezultat toga može biti konzistetnije korištenje energije mora i vjetra čime bi se smanjila potreba za nadogradnjom mreže i dodatnim spremanjem energije. Dodatno gledano, energija vjetra bi se mogla koristiti na puno širem području, te bi ovi brodovi mogli iskorištavati prosječne brzine vjetra od čak 15 m/s. Običan priobalni vjetroagregat je optimiran za brzine vjetra do 12 m/s, dok bi ovakav energetski brod mogao biti optimiran za više brzine vjetra čime bi povećao iskoristivost energije vjetra.

Problem je što se energija vjetra na takvim brodovima može proizvoditi skoro non-stop, te se mora negdje pohraniti kada se ne koristi. Energija spremljena kao plin ili tekućina se može vratiti nazad na obalu kada se napune rezervoari, te se onda može iskoristiti kao izvor električne energije.

Ovaj pristup rješava osnovni problem P2G-a (električna energija u plin). Trenutačno se o tehnologiji raspravljaja na način da se sprema „višak“ zelene električne energije, ali u stvari ovakvi sustavi imaju ekonomskog smisla samo ako se koriste konstantno. Kombinirano spremanje vjetra i hidro energije omogućuju vrlo učinkovit rada, te se s njom osim sintetičkog plina mogu proizvoditi dizel, kerozin i drugi materijali za kemijsku industriju.

Ovakav plin i goriva se lagano mogu izvoziti za trenutačnu infrastrukutru kako bi se trošili u automobilima i elektranama. Osim na obali takvi brodovi bi se mogli opsrkrbljivati i na morskim platformama gdje se već vadi prirodni plin, čime se štedi na putu nazad na obalu te se dodatno povećava kapacitet brodova. To je posebno zanimljivo na plinskim poljima koja nisu u mogućnosti proizvoditi vršnu količinu plina. Druge opcije su isporuka goriva na udaljene otoke i davanje goriva drugim brodovima na moru.

Energetski brod duljine 100 metara sa 5 MW snagom elektrolize bi mogao raditi sa 80% kapaciteta tokom tri mjeseca odjednom. Flota od 2.000 takvih brodova bi mogla pokriti 5% Njemačkih potreba za gorivom (koliko danas isporučuju obnovljivi izvori energije). U ovom trenutku za isporuku takve količine biogoriva treba imati oko 2,4 milijuna hektara žitarica. Ovaj sintetički plin iz priobalnog vjetra omogućuje korištenje obnovljivog plina bez da se koristi obradiva zemlja koja se treba koristiti za proizvodnju hrane. Njihov utjecaj na okoliš je praktički nepostojeći pošto ne utječu na floru i faunu te, čak smanjuje emisiju ugljičnog-dioksida.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     energetski brodovi      obnovljivi izvori energije      energija vjetra      njemačka      sintetički plin
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?