Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Potencijal za plutajuće vjetroagregate u dubokim vodama E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 31 Listopad 2010 11:11

Project Deepwater, konzorcij koji čine Blue H, BAE Systems, Centre for the Environment, Fisheries and Aquaculture (CEFAS), EDF, Romax Technology Ltd, SLP Energy i PAFA Consulting Engineers, objavio je studiju izvedivosti i ekonomičnosti za plutajuće vjetroagregate u vodama dubine 70-300 metara.

Energy Technologies Institute (ETI) ustvrdio je da bi u Velikoj Britaniji bilo isplativo postaviti takve vjetroagregate, bez obzira što troškovi rastu što je voda dublja, zbog činjenice da su brzine vjetra u dubokim vodama Velike Britanije znatno jače i stalnije, što rezultira pouzdanijom i većom proizvodnjom energije.


izvor: www.renewableenergyfocus.com

Dr. David Clarke, generalni direktor ETI, kaže da ovaj projekt pokazuje da je plutajuće vjetroagregate moguće koristiti i u dubokim vodama na drugim lokacijama, gdje su brzine vjetra još veće, za proizvodnju električne energije sa približno istim troškom kao što se izdvaja sada za pliće lokacije do 40 metara dubine. Nadodao je i da je pretpostavka uvijek bila da je financijski neisplativo postavljati vjetroagregate u dubljim vodama, ali da ovaj projekt pokazuje kako je moguće započeti nova istraživanja u dubokim vodama, primjerice na lokacijama zapadno od Velike Britanije.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     plutajući vjetroagregati      offshore      project deepwater
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?