Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ostvaren korak naprijed u Ruskom sektoru obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Listopad 2012 16:14

RAWI (Rusko udruženje za energiju vjetra) je nedavno objavio prvi izvještaj o stanju Ruskog tržišta energije vjetra.

Rusija ima ogroman potencijal za razvoj obnovljivih izvora energije, ali do sada se nije puno toga dogodilo ponajviše zbog velikih zaliha konvencionalnih izvora energije i nedostatka političke volje i interesa, te zakonskog okvira za poticanje istih.

Ipak, ranije ovog mjeseca je Ruska vlada odobrila nove mjere za poticanje obnovljivih izvora energije. 4. listopada je Ruski premijer Dmitry Medvedev potpisao odredbu sa zakonskim mjerama koje bi trebale biti implementirane u drugom kvartalu 2013. Mjere uključuju ciljeve za razvoj svakog pojedinačnog obnovljivog izvora energije, kao i sustav feed-in-tarifa i obnovljivih certifikata, te se očekuje da će biti ubačena i mjera za udio lokalnog proizvoda.

RAWI (Rusko udruženje za energiju vjetra) je nedavno objavilo izvještaj sa ukupnom planiranom instaliranom snagom vjetroelektrana u različitim fazama razvoja (uključujući fazu isplativosti), pri čemu je brojka trenutačno na 3.000 MW, a kada se u obzir uzmu i projekti koji su samo u najavi ta brojka dolazi do 10.000 MW. Većina projekata se nalazi na jugu i sjeverozapadu Rusije. Razvoj obnovljivih izvora energije, a pogotovo vjetroelektrana je potreban za udaljene regije kako ne bi dolazilo do nedostatka energije i kako bi se izbjegli dodatni troškovi prijevoza goriva u toj velikoj zemlji. Rusija ima mnogo velikih hidroelektrana, te bi se vjetroelektrane odlično uklopile u takav elektroenergetski sustav.

Prvi izvještaj o Ruskoj energiji vjetra je dostupan na stranici www.rawi.ru.

Izvor: www.gwec.net

Tags:     rusija      obnovljivi izvori energije      vjetroelektrane      rawi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?