Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Globalna instalirana snaga vjetra će se ove godine približiti brojci od 200 GW E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 24 Rujan 2010 11:02

Sa 40 dodatnih GW samo ove godine, ukupna instalirana snaga vjetroelektrana do kraja 2010. godine će se jako približiti brojci od 200 GW. Ti podaci su objavljeni od strane Stevea Sawyera, Glavnog Tajnika Global Wind Energy Councila (GWEC) na konferenciji za novinare tokom Husum WindEnergy sajma.

Sawyer je izjavio da se očekuje daljnji pad tržišta SAD-a, ali s druge strane Europsko tržište ostaje stabilno, a Kinesko će i dalje rasti, tako da ukupno gledajući tržište energije vjetra će i dalje rasti unatoč globalnoj krizi i recesiji.

U petogodišnjoj procjeni, GWEC predviđa da će se udvostručiti instalirana snaga vjetroelektrana između 2010. i 2014. na preko 400 GW. Rast će i dalje predvoditi Europa, Kina i SAD, ali i druge države će ući na to tržište.

Već sada pola rasta dolazi iz država u razvoju, pogotovo u Latinskoj Americi predvođenoj Brazilom, Meksikom i Čileom kao i Sjevernoj i Sub-Saharskoj Africi.

U Kini, Beijingu će se krajem godine predstaviti pregled rasta vjetroelektrana do 2030. godine, a očekuje se 1000 GW instalirane snage do 2020. i do 2300 GW do 2030. godine.

Husum WindEnergy 2010 je posjetilo 30 000 posjetitelja iz 70 zemalja, potvrdivši se kao „mjesto rođenja energije vjetra“.

Izvor: www.gwec.net

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?