Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Regija Southwest u SAD-u ostvarila rekordnu proizvodnju iz vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Prosinac 2012 18:45

Tokom drugog prosinca navečer, 30,2% proizvodnje električne energije u regiji Southwest Power Pool (SPP) u SAD-u je došlo iz vjetroelektrana, čime je ostvaren rekord te regije, a vjerojatno i rekord bilo kojeg operatora mreže u Sjedinjenim Američkim Državama.

U trenutku rekordne penetracije vjetra u mrežu su vjetroelektrane proizvodile 5.900 MW. Samo nekoliko dana kasnije, petog prosinca je postignut novi rekord u količini vjetroagregata u pogonu koji su proizvodili 6.296 MW, ali udio im je ipak bio manji od 30,2% u tom trenutku.

SPP bi do kraja ove godine u pogonu trebao imati 7.780 MW vjetroelektrana. Osim SPP, i mrežni operator Midwest Independent System Operator je tridestog studenog po prvi put imao u pogonu više od 10.000 MW vjetroelektrana, a u tom trenutku su proizvodile više od četvrtine potreba za električnom energijom.

Kada se gledaju samo elektroprivrede onda je pak rekorder Exel Energyev sustav u Coloradu koji je imao i 56% pokrivenosti proizvodnje iz vjetroelektrana, a to se dogodilo ranije ove godine. Ovakvi rezultati su još jedan dokaz da se velike količine vjetroelektrana mogu spojiti i biti u pogonu na siguran način za funkcioniranje elektroenergetske mreže.

Izvor: www.awea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?