Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SMartWind je dobio priključak za Hornsea priobalnu vjetroelektranu E-mail
Autor Nives Jerkić   
Nedjelja, 03 Listopad 2010 17:34

SMartWind konzorcij je osigurao priključak na mrežu za prvih 1 GW projekta vjetroelektrane Hornsea predviđene konačne instalirane snage od 4 GW i ukupne investicijske vrijednosti 15 milijardi funti.

HornSea
izvor: www.windpowermonthly.com

Vjetroelektrana bi se do 2014. godine trebala priključiti na postojeće 400 kV rasklopno postrojenje Killingholme Nacionalne mreže u području Humber.

SMartWind, zajednička tvrtka Siemens Project Ventures i Mainstream Renewable Power kaže da će ugovorom o priključenju 1 GW projekta krenuti u izgradnju 2014. Preostala 3 GW su planirana za gradnju između 2015. i 2020. godine.

Hornsea je treće najveće područje u kojem će Crown Estate dodijeliti licencu za razvoj vjetroelektrane u sklopu priobalnog programa Round 3. Ovo područje se nalazi između 34 km i 190 km udaljenosti od obale Yorkshire-a. Dubina vode je većinom između 30 i 40 m, no varira i sve do 70 metara.

U proljeće ove godine konzorcij je započeo s procjenom utjecaja na okoliš za svih 4 GW i sa detaljnijim procjenama za prvih 1 GW – što između ostalog uključuje i mjerenje vjetra i valova, te detaljno proučavanje morskog života i ekologije.

izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     SMartWind      priključak      priobalna      vjetroelektrana      Hornsea
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?