Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Suzlon izgubio vodeću poziciju na tržištu vjetroagregata u Indiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 10 Svibanj 2013 17:57

Suzlon Energy je izgubio vodeću poziciju kao najveći isporučivač vjetroagregata u Indiji u godini koja završava krajem ožujka, te je time prvi put u zadnjem desetljeću prepustio tu poziciju nekoj drugoj tvrtki.

Wind World (India) koja je prije bila poznata kao Enercon (India) je preuzela vodeću poziciju sa instaliranom snagom od 454 MW tokom zadnje fiskalne godine prema podacima Indijskog udruženja proizvođača vjetroagregata. Suzlon je bio drugi sa 415 MW instalalcija, a treći je bio ReGen Powertech Pvt. sa 273 MW.

General Electric (GE) je povećao broj instalacija šest puta na 122 MW čime je postigao najveći rast od svih tvrtki. Ovaj rast bi mogao ukazati na promjenu načina rada kupaca, zato što GE prodaje samo vjetroagregate dok konkurencija kao dio isporuke uključuje i dobivanje potrebnih dozvola te akviziciju zemlje. GE je dobio narudžbe od developera kao što su Greenko Group Plc koji odvajaju razvoj projekta od narudžbi za vjetroagregate kako bi ostvarili brži povrat investicije.

Suzlon je prošle godine imao problema sa isporukom narudžbi zbog nedostatka kapitala u zadnja tri kvartala. Tvrtka je morala reorganizirati dug od 1,8 milijardi dolara prošli mjesec kako bi mogla izvršiti narudžbe u iznosu od 7 milijardi dolara. Ipak, Suzlon vjeruje da će preuzeti nazad vodstvo tokom ove fiskalne godine.

Vestas je pak prošle godine isporučio samo 34 MW vjettroagregata u Indiji što je pad od 87%. Oni su još prije 25 godina ušli u Indijsko tržište, ali su se prošle godine fokusirali na veća profitabilnija tržišta u drugim regijama.

Ukupno gledano Indija je prošle godine instalirala 47% manje vjetroagregata, a ukupno je isporučeno 1,7 GW.

Izvor: http://about.newenergyfinance.com

Tags:     suzlon energy      vjetroagregat      indija      wind woeld      enercon      regen powertech      vjetroelektrana      vestas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?