Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GDF-u rečeno da mora demontirati vjetroagregate u Ontariu, Kanadi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 05:56

GDF Suez Canada je objavio da ih je u potpunosti iznenadio zahtjev da demontiraju previsoke vjetroagregate pokraj lokalnog aerodroma u Ontariu.

GDF je nedavno dovršio gradnju vjetroelektrane Erieau snage 99 MW u regiji Chatham Kentu. Na lokaciji je instalirano 55 Vestasovih V90 1,8 MW vjetroagregata na 80 metarskim stupovima, a komercijalni pogon je krenuo 22. svibnja.

Transport Canada je objavio da osam vjetroagregata, kojima je vrh lopatice na 125 metara visine, nadmašuju maksimalnu dopuštenu visinu od 45 metara iznad visine tla na tom području. Federalna regulacija zaštićuje radijus od oko 4 kilometara oko zrakoplovne luke. Transport Canada stoga traži uklanjanje tih 8 vjetroagregata.

GDF smatra da zadovoljava sve uvjete Transport Canade, i da je znao gdje su, te su ujedno i odobreni s njihove strane. Transport Canada pak tvrdi da su dvaput upozorili developera na visinska ograničenja oko zrakoplovne luke. Transport Canada je spreman za suradnju s GDF-om kako bi se postavio praktični krajnji rok za demontažu.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     gdf suez canada      ontario      chatham kent      vestas      tarnsport canada
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?