Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Odobrena 500 MW vjetroelektrana u Arizoni E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 01 Srpanj 2013 16:29

Sally Jewel, glavni tajnik za unutrašnje poslove Sjedinjenih Američkih Država je odobrila BW Wind Energy North-ovu vjetroelektranu Mohave County snage 500 MW koja se nalazi na javnoj zemlji u Arizoni.

Developer planira izgradnju do 243 vjetroagregata otprilike 40 milja sjeverozapadno od Kingamana. Ukupna snaga projekta će biti ili 425 ili 500 MW ovisno o prijenosnoj mreži na koju se bude spajao.

Ovime je odobreno 46 velikih projekata na javnoj površini od 2009., a koji uključuju i prijenosnu mrežu odnosno dalekovode za spoj na elektroenergetsku mrežu. Ove i iduće godine bi trebalo biti pregledano još 14 takvih projekata. Mohave projekt će koristiti otprilike 37.800 jutara zemlje.

BW je pristao na smanjenje utjecaja na okoliš skoro 20% kako bi zaštitio zlatnog orla koji obitava na tom području, te smanjio vizualni i zvučni utjecaj. Zbog toga je zabranjena gradnja na pojedinim lokacijama, te se u 1,2 milje udaljenosti od mjesta gniježđenja zlatnog orla ne smije graditi. Dodatno nijedan vjetroagregat ne smije doći na bliže od četvrt milja od privatnog posjeda.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     vjetroelektrana      arizona      vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?