Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Belgijske autoceste bi mogle postati koridori za energiju vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 03 Srpanj 2013 22:30

Wallonija, dio Belgije gdje se priča Francuski, razmišlja o postavljanju vjetroagregata uz autoceste kako bi ispunio svoje ambiciozne ciljeve za obnovljive izvore energije.

To je objavio Carlo Di Antonio, Belgijski ministar javnih radova, i to u radijskoj emisiji gdje je najavio da će detaljni plan biti objavljen za nekoliko tjedana.

Tim planom bi se pokazalo kako kombinacija većih vjetroagregata snage oko 350 kW i srednjih vjetroagregata snage 30-350 kW može pokriti Wallonijin cilj proizvodnje 4.500 GWh električne energije godišnje iz vjetra do 2020. godine. To je veliki rast u odnosu na trenutačnu proizvodnju od 1.200 GWh.

Wallonija je krajem veljače napravila prve korake da osigura razvoj budućih vjetroagregata i to novim regulatornim okvirom za sektor. Isto tako je tada izdana i karta regija koje imaju najveće šanse za proizvodnju energije vjetra.

Ministar također tvrdi da bi utjecaj na okoliš vjetroagregata uz autocestu bio blaži, jer se ne bi čula buka vjetroagregata zbog buke same autoceste. Isto tako bi se one nalazile na javnoj zemlji te bi zarađivale novce za regiju.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     belgija      wallonia      energija vjetra      vjetroagregat      autocesta
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?