Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens osigurao ugovor za 30 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Srpanj 2013 22:00

Kompanija Siemens osigurala je ugovor za 30 MW vjetroagregata koji će se nalaziti u sklopu njemačke vjetroelektrane koja će biti u vlasništvu lokalne zajednice. Riječ je o deset vjetroagregata snage 3 MW s direktnim pogonom.

Vjetroelektrane.comUgovor se odnosi na vjetroelektranu Bassens I, koja se nalazi u mjestu Wangerland, Lower Saxony, a koja je izgrađena još 1997. godine i trenutno upotrebljava 36 Bonus vjetroagregata snage 600 kW. Novi Siemens-ovi vjetroagregati imati će rotor promjera 113 metara pogodan za uvjete srednjih brzina vjetra. Samo postavljanje dogovoreno je za kraj godine, a ugovorom je osigurano i održavanje u trajanju od 15 godina.

Kada je projekt bio pokrenut 1997. godine, vjetroelektrana Bassens bila je namijenjena lokalnom stanovništvu, kućanstvima i poljoprivrednicima, te se sastojala od 21 vjetroagregata, koji su svi u njihovom vlasništvu. Dodatnih 12 vjetroagregata  u vlasništvu su Bassens Windpark-a i Bürgerpark-a, u kojima više od 130 stanovnika Wangerland-a ima udio u dionicama. Samo je jedan vjetroagregat u vlasništvu ureda za energetsko planiranje, Ingenierbüro für Energieplanung iz mjesta Oldenburg.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Siemens      Njemačka      Bassens I
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?