Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra stiže u Egipat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 30 Lipanj 2010 19:59

Egipat se pozicionira da postane jedan od glavnih centara za vjetar u Africi nakon prošlotjedne najave da će država uskoro izabrati tvrtke da izgrade veliku vjetroelektranu snage 1.000 MW kraj Sueskog zaljeva.

Objava je dio agresivnog Egipatskog plana da se instalira 7.200 MW vjetroelektrana do 2020. Egipat želi 20% svoje potrebe za električnom energijom zadovoljiti preko obnovljivih izvora energije u roku 10 godina, od čega bi energija vjetra trebala činiti 12% u ukupnoj potrošnji.

Prema izvještaju The Nationala, Egipat trenutačno 86% potreba svoje električne energije dobija iz termoelektrana koje su uglavnom na prirodni plin, 12% su hidroelektrane, i to iz Aswanove hidroelektrane na jugu države, a vjetar daje manje od 1% Egipatskih potreba za električnom energijom.

Egipat je trenutačno u potrazi za investitorima koji bi uložili oko 110 milijardi dolara u energetski sektor. Prema izvještajima područje oko Sueskog kanala je jedno od najboljih područja za iskorištavanje energije vjetra u Svijetu, te da bi se tamo moglo sagraditi oko 10 GW vjetroelektrana.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?