Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EIB ulaže u obnovljive izvore u Središnjoj Americi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 28 Kolovoz 2013 13:04

Europska investicijska banka (EIB) uložiti će 230 milijuna dolara u razvoj energije vjetra, hidroenergije, geotermalne energije i sunčeve energije diljem Središnje Amerike.

Riječ je o zajedničkom programu sa bankom Central American Bank for Economic Integration, koji će osigurati više od 500 milijuna dolara ulaganja u projekte u šest zemalja Središnje Amerike, a to su: Honduras, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Costa Rica i Panama.

Kapaciteti energije vjetra u Središnjoj Americi

U tom području Amerike potrebna su značajna ulaganja kako bi se iskoristio potencijal obnovljivih izvora energije i što učinkovitije upotrebljavalo energiju, a sve s ciljem smanjenja emisija i osiguravanja energije ključne za daljnji gospodarski rast. EIB ima obvezu poticati dugoročna ulaganja u održivu energiju diljem svijeta i osigurati ulaganja u smanjenja emisija u Središnjoj Americi, izjavila je potpredsjednica EIB-a, Magdalena Álvarez Arza.

Ovakav novi program slijedi sličnu inicijativu pokrenutu 2010. godine između dvije investicijske banke koje su u cilju imale podržati ulaganja u hidroenergiju u Costa Rici. Od šest navedenih zemalja kojima je osigurano financiranje, Honduras, Nicaragua i Costa Rica imaju postavljene vjetroelektrane, s time da Costa Rica ima najviše instalirane snage – 152 MW.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Središnja Amerika      ulaganja      EIB
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?