Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra na moru pomaže brodogradnji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 03 Rujan 2013 14:53

Rast sektora obnovljivih izvora na moru, posebice vjetroelektrana, pomaže sprečavanju pada proizvodnje u sektoru brodogradnje, stoji u najnovijem istraživanju.

Vjetroelektrane.comPrema analizi koju je izradila kompanija Frost & Sullivan, europsko tržište brodogradnje u 2012. godini zabilježilo je prihod od 163,9 milijuna dolara, te se očekuje da će u 2017. godini taj prihod iznositi 197,7 milijuna dolara. Takav prihod rezultat je doprinosa sektora obnovljivih izvora na moru uz istraživanja u sektoru nafte i plina.

U istraživanju se ističe kako se plovila kao što su tankeri i teretna plovila trenutno najviše izrađuju na jeftinijem azijskom tržištu, dok je Europa uspjela zadržati rast u industriji usmjerenjem izgradnje na kruzere, luksuzne jahte, ledolomce, te tegljače i brodove za prijevoz vjetroagregata i sličnih jedinica koje se upotrebljavaju kod obnovljivih izvora energije. Rast je posebice vidljiv kod ubrzano rastućeg sektora energije vjetra na moru, koji zahtijeva sve više plovila i sve veća plovila. Samim rastom veličine vjetroagregata iz godine u godinu potrebna su sve veća i više specijalizirana plovila, što industriji brodogradnje osigurava nove poslove i nove klijente.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     off shore      priobalje      energija vjetra na moru      brodogradnja      plovila      istraživanje      analiza
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?