Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Veliko dobrotvorno društvo za ptice u Velikoj Britaniji planira vjetroagregat u svom sjedištu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 11:31

Kritičari energije vjetra često tvrde da vjetroagregati ubijaju mnogo ptica, pa je zato vrlo zanimljivo da najveće dobrotvorno društvo za ptice u Velikoj Britaniji planira izgradnju vjetroagregata.

U svojoj središnjici u Bedforsdshireu Royal Society for the Proctection of Bird (RSPB), najveća Britanska grupa za očuvanje ptica planira postavljanje vjetroagregata sa ciljem smanjenja emisija ugljičnog dioksida. Njihov cilj je spasiti okoliš za buduće generacije.

RSPB projekt razvija sa developerom vjetroelektrana Ecotricityjem te obje tvrtke tvrde da su nakon detaljne analize okoliša utvrdili da neće biti velikog utjecaja na okoliš na lokaciji zbog postavljanja vjetroagregata. Inače RSPB je nedavno objavio veliku studiju o utjecaju vjetroagregata na ptice pri čemu su pratili 18 vjetroelektrana u Velikoj Britaniji, te su utvrdili da nekih ptica na lokacijama ima manje, nekih jednako, a nekih više. RSPB je do sada izrazio zabrinutost kod nekih loacija vjetroelektrana gdje su obitavale vrlo rijetke vrste ptica. Ipak oni tvrde da je smanjenje emisija ugljičnog dioksida od iznimne važnosti za svaku organizaciu koja se bori za održavanje biljnog i životinjskog svijeta.

RSPB-ov cilj s ovim vjetroagregatom je demonstrirati drugima da se sa detaljnom studijom utjecaja na okoliš i dobrim planiranjem mogu razvijati obnovljivi izvori energije koji će minimalno utjecati na okoliš. Ne smije se voditi bitka da li nam trebaju obnovljivi izvori energije, nego kako i gdje ih treba razviti.

Izvor: www.mnn.com

Tags:     velika britanija      vjetroagregat      društvo za ptice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?