Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sve brži razvoj plovila za potrebe sektora vjetroelektrana E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 28 Studeni 2013 21:02

Industrija energije vjetra na moru ubrzano raste, prosječna snaga spojenih vjetroagregata na europsku elektroenergetsku mrežu u 2012. godini iznosila je 4 MW, što je za 11% više u odnosu na 2011. godinu, a prosječna veličina 18 vjetroelektrana koje su u 2012. godini bile u izgradnji iznosila je 285,6 MW, što je povećanje od 43% u odnosu na 2011. godinu.

Vjetroelektrane na moru postaju sve veće, te se postavljaju sve dalje od obale u sve dublje vode. Prosječna dubina dovršenih vjetroelektrana u 2012. godini iznosila je 22 m, dok je prosječna udaljenost od obale iznosila 29 km, što je za 24% više u odnosu na 2011. godinu. Ovakav konstantan rast i razvoj istovremeno zahtijeva razvoj i stvaranje novih generacija podržavajuće infrastrukture, pa je tako u 2012. godini predstavljeno nekoliko novih plovila koja služe postavljanju novih i snažnijih vjetroagregata. Svi uključuju najnovije, inovativne tehnologije koje im omogućavaju rad u vodama dubine do 75 m, te u nepovoljnim vremenskim uvjetima kod kojih moraju podnijeti jake morske struje i visoke valove.

Nova plovila su veća i imaju značajno veći kapacitet skladištenja, što rezultira mogućnošću prijevoza više komada vjetroagregata i temelja. Uz to, imaju snažnije dizalice koje omogućavaju podizanje tereta i postavljanje dijelova vjetroagregata sa većom preciznošću. Ovakav razvoj plovila povećao je učinkovitost transporta vjetroagregata i njihovog postavljanja, čime će se dugoročno smanjiti i sama cijena postavljanja vjetroagregata na moru.

U 2012. godini predstavljeno je nekoliko impresivnih plovila, od kojih je najznačajnije Pacific Orca kompanije Swire Blue Ocean. Plovilo dužine 161 m, širine 49 m, i visine 10,4 m izrađeno je za kompaniju Dong Energy u svrhu transporta i postavljanja do 12 vjetroagregata pojedinačne snage 3,6 MW. Uz to, plovilo je u mogućnosti postavljati temelje i vjetroagregate u vodama dubine do 60 m, a ima mogućnost transporta i postavljanja vjetroagregata snage do 10 MW, kakvi se trenutno tek razvijaju.

Pacific Orca ima 6 „nogu“ koje se pričvršćuju za morsko dno i omogućavaju podizanje plovila 17 m iznad razine vode, što smanjuje utjecaje vjetra i valova uz maksimalnu sigurnost i preciznost.

Pacific Orca

Uz Pacific Orca posebno se ističe i plovilo Victoria Mathias, kompanije RWE Innogy, prvo plovilo koje istovremeno može prevesti četiri vjetroagregata najvišeg razreda snage, te ih postaviti u vodama dubine veće od 40 m. Plovilo je više od 100 m dugo i 40 m široko, te je opremljeno sa satelitski kontroliranim sustavom navigacije koji može pozicionirati plovilo na željenu lokaciju s točnošću jednog cm.

Victoria Mathias ima izvlačive čelične „noge“ pomoću kojih se pričvršćuje za morsko dno, te dizalicu kapaciteta podizanja 1.000 tona. Na željenoj lokaciji plovilo se pretvara u fiksnu platformu pomoću koje je moguće postaviti temelje i vjetroagregate.

Kada su u pitanju snaga i sofisticiranost, svaka kampanija teži biti bolja od suparnika, pa je tako u lipnju 2013. godine kompanija Seajacks International, iz Ujedinjenog Kraljevstva, najavila potpisivanje sporazuma sa kompanijom Samsung Heavy Industries. Suradnja za cilj ima izgradnju najvećeg i najnaprednijeg plovila za postavljanje i prijevoz vjetroagregata, koje će biti posebno dizajnirano kako bi zadovoljilo potrebe rada na projektu UK Round three, koji uključuje devet zona za postavljanje novih vjetroelektrana na moru, ali i drugih projekata u škotskim teritorijalnim vodama i na drugim sjeverozapadnim europskim tržištima.

Plovilo će nositi naziv Seajacks Scylla, a bazirati će se na dizajnu Gusto MSC NG14000X. Biti će opremljeno dizalicom nosivosti 1.500 tona, imati će mogućnost transporta tereta ukupne težine 8.000 tona, te će imati 5.000 m2 palube. Ploveći brzinom od 12 čvorova, Scylla će imati „noge“ duljine 10 m koje će joj omogućavati postavljanje vjetroagregata na dubinama vode do 65m. Dovršetak izgradnje i isporuka se očekuju u drugoj polovini 2015. godine.

Prilikom dizajniranja novih plovila prioritet je postao kako iskoristiti plovilo, a da na njega stane što više opreme, te kako proizvesti plovilo na financijski što učinkovitiji način. Svaki klijent imati će svoje zahtjeve, no određene stavke, kao što su mehanička i električna oprema, te oprema za spašavanje, navigaciju i kontrolu onečišćenja unaprijed su zakonski određene. Upravo to predstavlja jedan od najvećih problema za proizvođače plovila koji moraju zadovoljiti različite standarde propisane za svaku državu.

Kako bi se ovaj problem riješio Međunarodna pomorska organizacija trenutno radi na određivanju smjernica koje bi pojednostavile određivanje zakonodavnih okvira svim državama. S obzirom na samu cijenu izrade plovila, koja doseže od 100 do 150 milijuna eura, svi se slažu da je donošenje ovih smjernica od iznimne važnosti, no još nije određeno kada će one biti predstavljene.

 

Izvor: http://www.ewea.org/

Tags:     plovila      offshore      priobalje      Pacific Orca      Victoria Mathias
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?