Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Iberdrola odustaje od razvoja priobalne vjetroelektrane Argyll Array snage 1,8 GW E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013 20:29

Tvrtka ScottishPower Renewables koja je u vlasništvu Iberdrole je objavila da neće nastaviti planove razvoja priobalne vjetroelektrane snage 1,8 GW u bliskoj budućnosti.

Kao razlog odustajanja od razvoja tokom ovog desetljeća tvrtka je navela tehničke poteškoće same lokacije koja se nalazi zapadno od obale Škotske. Morsko dno na lokaciji je izuzetno komplicirano i to zbog prisutnosti čvrstih stijena uz vrlo izazovne valove na lokaciji, te je stoga sama lokacija prekomplicirana za izvesti sa trenutačnom tehnologijom.

Dodatni razlog odustajanju je prisutnost jedne vrste morskih pasa koji su zaštićeni od 1981. RWE je prošli mjesec također odustao od priobalne vjetroelektrane Atlantic Array snage 1,2 GW zbog uvjeta na morskom dnu i velikih valova na lokaciji. Stručnjaci smatraju da su nesigurnosti u budućim reformama tržišta u Velikoj Britaniji također utjecali na trenutačno odustajanje od projekata.

Scottish Power je objavio da ne odustaju u potpunosti od projekta nego ga stavljaju na led, te smatraju da će biti isplativ za 10 do 15 godina kada se dodatno razvije tehnologija. Na projektu su radili od 2009. godine.

 

Izvor: www.windpoweroffshore.com

Tags:     iberdrola      priobalna vjetorelektrana      argyll array      škotska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?