Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

230 političara i poslovnih subjekata pozivaju Obamu da koristi priobalni vjetar E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 18 Prosinac 2013 21:30

Velika koalicija neprofitnih organizacija, poslovnih subjekata i političara su se okupili prije tjedan dana sa jednim ciljem, i to da potaknu Obaminu administraciju u SAD-u da razvija priobalne vjetroelektrane.

Oni su poslali otvoreno pismo predsjedniku u kojem tvrde da se treba udvostručiti potpora projektima priobalnih vjetroelektrana. Oni tvrde da je priobalni vjetar u skladu sa Obaminim Klimatskim akcijskim planom i sa njegovim zahtjevom da federalna administracija koristi tri puta više obnovljive energije. Trenutačno u SAD-u nema priobalnih vjetroelektrana, samo prijedlozi za iste.

Prema koaliciji SAD ima potencijal za 4.000 GW priobalnih vjetroelektrana na svojim obalama, od čega je čak 1.300 GW na Atlantskoj obali što bi pokrilo potrebe za električnom energijom 85 milijuna kućanstava. Njihov prijedlog je da se postavi cilj od 54 GW do 2030. godine, da se potiču investicije uključujući federalne poticaje i pomoć u istraživanju, te da se pomogne pri sklapanju ugovora o otkupu električne energije, te u studijama utjecaja na okoliš  kako bi vjetroelektrane imale minimalan utjecaj na okoliš.

 

Izvor: http://ecowatch.com

Tags:     obama      sad      priobalni vjetar      priobalne vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?