Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Japan će iskusiti veliki rast u priobalnom vjetru tokom idućeg desetljeća E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Svibanj 2010 18:12

U još jednom pozitivnom razvoju za globalnu priobalnu industrija vjetra, izgleda da se Japan kao treća najveća ekonomija (nedavno ju je obišla Kina po veličini) na svijetu sprema sagraditi ogromnu količinu dodatne priobalne energije vjetra kako bi pomogla svojoj populaciji zadovoljiti potrebe za električnom energijom, kako bi promovirala poslove i razvoj na obalnim regijama i smanjila stakleničke plinove.

Kyodo News International je objavio preko vikenda da je Japanska vlada napravila draft plana za gradnju velikih priobalnih vjetroelektrana koje bi proizvodile barem 1.000 megavata snage do 2020. Očekuje se da se financijski i drugi problemi riješe u roku godine dana.

Vlada se nada da će razvojem priobalnih vjetroelektrana i posebnih plovila za njihovu gradnju otvoriti veliki broj poslova u različitim industrijama, od proizvodnje čelika do dijelova mašina.

Vlada će također razmotriri različiti broj poticajnih metoda, zbog velikog zaostatka za Europom u promociji priobalne energije vjetra.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?