Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europska Unija pomaže Indiji u razvoju priobalnog sektora vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 23:10

Europska Unija je dala podršku za četverogodišnji projekt Global Wind Energy Councila (GWEC) čiji je cilj uspostaviti smjernice razvoja priobalnog vjetra u Indiji do 2032. godine.

Program za koji je Europska Unija odvojila 4 milijuna eura kroz EU Indo-Europsku kooperaciju za obnovljive izvore energije će posebno biti fokusiran na državama Gujarat i Tamil Nadu. Specifični cilj je stvoriti okruženje za razvoj priobalnih vjetroelektrana kroz pomoć u političkim odlukama, u mapiranju resursa i mogućnosti izgradnje vjetroelektrana, te identificiranju mogućnosti napretka.

Projekt će dodatno ciljati na uspostavu partnerstva na tehničkoj, istraživačkoj i poticajnoj razini i to unutar Indije i između Indije i EU odnosno njihovih institucija, tvrtci i istraživačkih grupa sa krajnjim ciljem razvoja sektora. Jedan od ciljeva projekta je osigurati da Indija nauči iz Europskih iskustava kako smanjiti troškove na konkurentnu razinu. Sam projekt dolazi u idealno doba pošto Indijsko ministarstvo radi na uspostavljanju poticaja za priobalni sektor vjetra u Indiji.

Partneri u projektu uključuju World Insitute for Sustainable Energy iz Punea, koji će se fokusirati na državu Gujarat, Bangaloreski Center for Study of Science koji će se fokusirati na Tamil Nadu, te savjetodavne usluge od strane DNV-GL i Gujarat Power Corporation.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     europska unija      indija      priobalni vjetar      shema
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?