Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Počinje razvitak priobalne energije vjetra u Sjevernoj Americi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 21 Travanj 2010 18:24

Deset dana prije kraja travnja, stručnjaci za energiju vjetra, električne kompanije i ekolozi u Massachusettsu čekaju na vijest da li će Američki Unutrašnji Tajnik Ken Salazar dati zeleno svijetlo za prvu Američku priobalnu vjetroelektranu.

Dozvola Cape Windu da izgradi 130 vjetroagregata u Nantuscket Soundu na istočnoj obali bio bi signal novoj fazi uspješnog razvoja energije vjetra u SAD-u. Ovo je značajna odluka, jer priobalne vjetroelektrane imaju potencijal umanjivanja klimatskih promjena uz otvaranje tisuće dobro plaćenih poslova i proizvodnju zelene električne energije.

Prema Cape Windu, 130 vjetroagregata bi proizvodilo do 420 MW čiste, obnovljive energije. Pri prosječnom vjetru Cape Cod i okolni otoci bi od tih 420 MW dobili 75% potrebne električne energije.

U isto vrijeme, u Kanadi se nedavno izgradila prva priobalna vjetroelektrana u cijeloj Sjevernoj Amerci. Windstream Energy je nedavno ishodio feed-in ugovor o otkupu električne energije od strane ministarstva za Energiju u Ontariu. Windstream je izjavio da je lokacija zapadno od Wolfe Otoka, što se nalazi na jezeru Ontario blizu poznate Saint Lawrence rijeke. To je jedno od najvjetrovitijih mjesta u Ontariu.

Mark Bell iz Windstreama je izjavio: „Priobalna energija vjetra je rasla ogromnom brzinom u Europi zbog konstantnih, pouzdanih vjetrova koji se pojavljuju na moru. Te prednosti se sad prepoznaju i u Sjevernoj Americi.“

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?