Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prema EWEA-i se nakon 2016. očekuje pad Europskog priobalnog tržišta vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 28 Siječanj 2014 18:27

Prema najnovijem izvještaju Europskog udruženja za energiju vjetra će instalacije priobalnih vjetroagregata dostići vrhunac 2015. godine, nakon čega će uslijediti pad od 2016. godine.

Ovo upozorenje dolazi unatoč tome što je tokom prošle godine instalirano rekordnih 418 priobalnih vjetroagregata čija će ukupna instalirana snaga biti 1.567 MW, što je za trećinu više nego 2012. godine. Detaljniji cijeli izvještaj na našim stranicama možete očekivati kroz idućih mjesec dana.

EWEA tvrdi da se unatoč ovim odličnim rezultatima vidi pad u sektoru pošto je dvije trećine novih vjetroelektrana pušteno u pogon u prvih šest mjeseci prošle godine, a u gradnji je trenutačno 11 priobalnih vjetroelektrana (naspram 14 prošle godine u isto vrijeme). Isto tako EWEA tvrdi da je tržišna i regulatorna stabilnost ključna za puštanje u pogon 22.000 MW projekata u Europi do 2020. godine. To trenutačno nije slučaj na ključnim tržištima kao što su Velika Britanija i Njemačka. Zbog toga se očekuje pad nakon 2016. godine, osim ako se ne usvoje ambiciozni OIE ciljevi za 2030. godinu sredinom ožujka od strane predsjednika država EU.

Vodeći isporučitelj prošle godine je ponovno bio Siemens sa 69% tržišta, dok je vodeći developer bio Dong Energy sa udjelom od 48%.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     ewea      energija vjetra      priobalne vjetroelektrane      instalacije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?