Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE predstavio vjetroagregat za Japansko tržište vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 27 Veljača 2014 23:13

General Electric smatra da je Japan spreman za nove investicije u vjetroelektrane zbog diverzifikacije opskrbe elektirčnom energijom nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi.

Zbog toga je GE razvio 2,85 MW vjetroagregat specifično za Japansko tržište, koje ima specifične uvjete potencijala vjetra. Ovaj vjetroagregat bi trebao izdržati tajfunske udare vjetra, turbulencije i mnoge udare munja koje su česte u toj državi.

GE zajedno sa drugim igračima u energiji vjetra gura Japan da stimulira industriju energije vjetra u kojoj unatoč dobrim poticajima nije bilo očekivanih investicija u vjetroelektrane.

GE je drugi najveći dobavljač vjetroagregata u Japanu nakon Vestasa, dok je domaći Mitsubishi treći prema podacima Japanskog udruženja za energiju vjetra.

Glavni razlog za sporiji razvoj vjetroelektrana su duže studije utjecaja na okoliš koje su postale aktualne tri mjeseca nakon što je započet pogram poticaja, a traju čak tri godine. Drugi problem su ograničenja u spajanju na elektroenergetsku mrežu, posebno na područjima gdje ima dobrog potencijala vjetra.

Japan trenutačno ima 2,7 GW vjetroelektrana, dok je procijenjeni potencijal za kopnene vjetroelektrane 144 GW, a za priobalne čak 608 GW.

 

Izvor: http://about.newenergyfinance.com

Tags:     general electric      vjetroagregat      japan      vestas      mitsubishi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?