Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa završila godinu sa dobitkom E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 02 Ožujak 2014 14:14

Španjolski proizvođač vjetroagregata Gamesa je završio prošlu godinu sa profitom od 45 milijuna eura, u usporedbi sa gubitkom od čak 659 milijuna eura godinu ranije.

Prodaja je prošle godine završila sa 2.336 milijuna eura što je pad od 12% uzrokovan ponajviše manjim aktivnostima na tržištu i utjecaju devalvacije Brazilske i Indijske valute.

Prodajni volumen je pao za 7,8%, što je iznosilo 1.953 MW prodanih vjetroagregata, što je još uvijek bilo unutar poslovnog plana tvrtke i to blizu gornje granice pošto se planirala prodaja 1.800 do 2.000 MW.

Većina narudžbi je došla iz Latinske Amerike sa udjelom od 49%, dok su Europa i ostatak svijeta naručili 24%, a Indija 22% Gamesinih vjetroagregata. Pogon i održavanje su ostvarili prihode od 365 milijuna eura, što je 16% udjela u prodaji.

Gamesa je objavila da će ovi rezultati omogućiti financiranje organskog poslovnog plana, te će omogućiti plaćanje prve tranše sindikalnog zajma bez potrebe za financiranjem na tržištima kapitala.

Gamesa očekuje da će iduće godine imati volumen prodaje između 2.200 i 2.400 MW i to ponajviše zbog rasta kopnenog tržišta za 20%.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     gamesa      španjolska      vjetroagregat      profit      proizvođač      latinska amerika      europa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?