Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens gradi tvornicu lopatica u Velikoj Britaniji vrijednu 190 milijuna eura E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 25 Ožujak 2014 22:19

Siemens je konačno odlučio investirati 190 milijuna eura u izgradnju tvornice lopatica vjetroagregata u Hullu na sjeveroistoku Engleske, tri godine nakon što je to prvi puta najavljeno.

Siemens je objavio da će tvornica proizvoditi lopatice za 6 MW priobalni vjetroagregat kao i osiguravati logistiku i servis. Tvornica bi trebala otvoriti 1.000 radnih mjesta, pri čemu će 550 biti za proizvodnju lopatica i 450 za logistički centar.

Tvornica će u pogon ući do 2016. godine, s time da bi maksimalni proizvodni kapacitet trebao biti 200-300 lopatica godišnje. Originalno je tvornica dobila građevinsku dozvolu prije dvije godine, dok je sporazum o suradnji između Siemensa i Associated British Portsa (ABP) potpisan u siječnju 2011. godine. Siemens se od tada premišljao da li će krenuti u izgradnju tvornice zbog nesigurnosti oko reforme elektroenergetskog tržišta u Velikoj Britaniji.

Siemens je prvi proizvođač vjetroagregata koji je donio konačnu odluku za izgradnju velike tvornice u Velikoj Britaniji za priobalni sektor iste. Gamesa/Areva, Alstom i Vestas još uvijek razmišljaju o ulaganju dok je GE u potpunosti odustao od priobalnog sektora.

 

Izvor: www.windpoweroffshore.com

Tags:     siemens      vjetroagregat      hull      engleska      tvornica      lopatice      priobalne vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?