Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom odlučuje o GE-ovoj ponudi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 21:51

Alstom je objavio da razmišlja o prihvaćanju formalne ponude GE-a koja iznosi 13,5 milijardi dolara za kupnju energetskog sektora te tvrtke.

U isto vrijeme je Alstom objavio da je Siemensu dao pristup potrebnim informacijama oko poslovanja svoga energetskog sektora. Ukoliko dođe do dogovora GE bi od Alstoma preuzeo sektore toplinske i obnovljive energije, kao i posao povezan sa elektroenergetskim mrežama, dok bi se sam Alstom refokusirao na transportni sektor.

Vijeće nezavisnih direktora će napraviti izvještaj o ponudi do kraja mjeseca, a isti će biti isporučen svim dioničarima uključujući Francusku vladu. Bouygues koji ima 29% dionica, ali nema kontrolu nad tvrtkom podržava transakciju.

Prema procjenama energetski posao GE-a i Alstoma je uglavnom komplementaran s obzirom da je Alstom fokusiran na priobalni sektor vjetroelektrana i hidroelektrane, dok je GE jači u kopnenom sektoru vjetroelektrana. Posao sa elektroenergetskim mrežama je također uglavnom odvojen u portfelju proizvoda i geografskom fokusu. Ukoliko GE preuzme Alstom svoje europsko sjedište će preseliti u Francusku.

Što se tiče Siemensa, Alstom je objavio da će svaku njihovu ponudu pregledati u skladu sa interesima svih dioničara.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     alstom      general electric      siemens      ponuda
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?