Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Navigant Research izdao novi izvještaj o statusu energije vjetra u svijetu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 29 Srpanj 2014 23:15

Navigant Research je objavio da je potencijal energije vjetra u svijetu pozitivan unatoč razočaravajućim brojkama prošle godine. Prošla godina je bila prva u zadnjem desetljeću da je instalirano manje vjetroagregata nego godinu ranije, i to dramatično manje sa 20% padom.

Taj rezultat je bio manje više očekivan zbog nesigurnosti i pada tržišta u Europi te Sjedinjenim Američkim Državama gdje je ostvaren nevjerojatan pad od 93%. Energija vjetra isporučuje oko 3% električne energjie u svijetu te se očekuje da bi ta brojka mogla narasti na 7,3% do 2018. godine.

Navigantov izvještaj World Market Update 2013 je izašao po 19. puta te uključuje analizu trendova energije vjetra i petogodišnja predviđanja. On uključuje pregled 10 najvećih tržišta, utjecaj geopolitike na klimatske promjene, pregled proizvođača i investitora i mnogo zanimljivih grafova, tablica i karata.

Među zanimljivosti izvještaja ove godine treba navesti da je Vestas preuzeo prvo mjesto na ljestvici najvećih proizvođača vjetroagregata, Kina je pak vratila vodeće mjesto među državama sa najviše instalacija, Goldwindov GW 1,5 MW je bio najčešće instalirani vjetroagregat prošle godine, te se ove godine očekuje rast tržišta od 29,6%.

Fokus Navigantovog specijalnog izvještaja je na O&M (pogon i održavanje) uslugama koje bi trebale rasti za 40 GW godišnje, te predstavljaju ozbiljan udio posla koji je odvojen od gradnje samih vjetroelektrana.

Izvor: http://cleantechnica.com

Tags:     navigant research      energija vjetra      električna energija      world market update      izvještaj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?