Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE-ova PowerUp usluga povećava proizvodnju vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 10 Listopad 2014 11:27

General Electric je objavio da su njihovi vjetroagregati u vlasništvu E.ON-a povećali proizvodnju za 4% u odnosu na prije korištenjem njihove PowerUp usluge.

Prema GE-u 287 od 469 njihovih 1,5-77 vjetroagregata u vlasništvu E.ON-a koristi njihove Wind PowerUp uslugu kojom se proizvodnja povećava za do 5%, a u obzir se uzimaju uvjeti u okolišu i na lokaciji. U brojkama to znači 40 GWh više električne energije. Očekuje se da će E.On i na ostale vjetroagregate uvesti ovu uslugu čime bi se proizvodnja mogla povećati za čak 87 GWh.

PowerUp usluga je inače softverski prilagođena platforma koja povećava proizvodnju vjetroagregata za do 5%. Usluga je dio GE-ove brilliant platforme za vjetroelektrane, a njome se u svakom trenutku analiziraju deseci tisuća podataka čime se postiže veća snaga, postiže bolja produktivnost i stvaraju novi prihodi za potrošače. Usluga je trenutačno provedena kod više od 1.400 vjetroagregata, a zadnji ju je odlučio koristiti First Wind koji je istu ugovorio za 107 GE-ovih 1,5-77 i 1,5-82,5 vjetroagregata na lokacijama vjetroelektrana Milford I i II. Očekuje se da će se proizvodnja na te dvije lokacije povećati za 18.000 MWh godišnje.

 

Izvor: www.windpoweengineering.com

Tags:     general electric      e-on      first wind      powerup      vjetroagregati      uslua
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?