Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Acciona pristala na isporuku 55 vjetroagregata za projekt vjetroelektrane Cameron u Texasu, SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Studeni 2014 22:25

Acciona Windpower je nedavno dovršila ugovor za isporuku vjetroagregata sa tvrtkom Apex Clean Energy za projekt vjetroelektrane Cameron čija će ukupna snaga biti 165 MW, a čiju će električnu energiju otkupljivati IKEA.

Ugovor uključuje isporuku 55 Acciona Windpower AW125/3000 vjetroagregata te dvadesetogodišnji servisni ugovor uz punu garanciju. Vjetroelektrana Cameron se nalazi na jugu Texasa pokraj grada Brownsville, te predstavlja prvu instalaciju AW125/3000 vjetroagregata u SAD-u.

Svaki vjetroagregat na lokaciji će imati promjer rotora od 125 metara na 87,5 metarskom čeličnom stupu. Isporuka će krenuti sredinom iduće godine, a komercijalni rad se očekuje krajem iduće godine.

Vjetroelektrana će biti prilično važna za IKEA-in cilj da svu električnu energiju koju troši pokriva sa proizvodnjom iz obnovljivih izvora energije. To će biti najveća OIE investicija IKEA-e na svjetskoj razini do sada.

 

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     acciona windpower      vjetroagregat      apex clean energy      ikea      vjetroelektrana      texas      sad
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?