Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Austrija prešla 2 GW instalirane snage vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 11:51

Austrija je tokom zadnje tri godine udvostručila instaliranu snagu vjetroelektrana, te je tako od 2012. do 2014. instalirano 1.015 MW vjetroelektrana kroz 365 vjetroagregata. To su službeni podaci koje je objavio IG Windkraft - Austrijsko udruženje energije vjetra.

Austrija trenutačno ima u pogonu 2.095 MW vjetroelektrana sa ukupno 1.016 vjetroagregata. Godišnje one proizvode oko 4,5 TWh električne energije, što je dovoljno za pokrivanje 7,2% potreba za električnom energijom Austrije.

U period od 2012. do 2014. je u sektoru uloženo 15,3 milijardi eura što je više nego u sektor hane ili automobila. Prošle godine je instaliran 141 vjetroagregat ukupne snage 411 MW, 2013. je instalirano 308 MW, a 2012. 296 MW. Ove godine se očekuje nastavak pozitivnog trenda, te se predviđa instalacija od otprilike 390 MW.

Nažalost nakon ove godine se očekuju potencijalni problemi u sektoru zbog sve većih troškova balansiranja električne energije, te nižih bruto cijena električne energije. Zbog toga se očekuje da će OeMag (institucija za administriranje zelene energije) smanjiti broj dozvoljenih projekata na otprilike polovicu trenutačnog broja. Prema riječima Stefana Moidla, izvršnog direktora IG Windkrafta ovaj problem bi se djelomično mogao riješiti revizijom tržišta balansiranja električne energije.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     austrija      vjetroelektrane      instalirana snaga      vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?