Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vlada SAD-a postavila okvir za 35% električne energije iz vjetra do 2050. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 15:04

Industrija vjetra u SAD-u bi do 2050. mogla podržavati više od 600.000 poslova te smanjiti troškove električne energije za potrošače.

Odjel za energiju SAD-a je objavio izvještaj fokusiran na industriju vjetra pod nazivom Vizija vjetra: Nova era za vjetroelektrane u Sjedinjenim Američkim Državana, a koji pokazuje da bi do 2050. 35% električne energije u SAD-u moglo biti pokriveno iz vjetroelektrana. Cilj studija je uobličite viziju industrije vjetra koja bi trebala potvrditi 20% električne energije iz vjetroelektrana do 2030. i 35% do 2050.

Izvještaj pokazuje da bi uz tehnološki razvoj uz predviđeno smanjivanje troškova, energija vjetra trebala biti isplativa u svih 50 saveznih država. U isto vrijeme dolazi do manjih troškova i tehnološkog napretka, koji se odvija brže nego što je predviđeno prijašnjim procjenama.

Sam izvještaj je imao tri scenarija razvoja tržišta i to osnovni pri čemu se nebi gradile više vjetroelektrane, uobičajeni posao i napredni scenarij razvoja. Prema naprednom scenariju razvoja, bi ušteda za korisnike korištenjem energija vjetra kumulativno bila čak 280 milijardi dolara do 2050. Ušteda proizlazi iz činjenice da se ne koristi prirodni plin za električnu energiju.

Prema tom scenariju bi se godišnje instaliralo 11 GW novih vjetroelektrana do 2050. što je ambiciozan cilj koji je ipak dohvatljiv jer je manji nego što se instaliralo rekordne 2012. godine. Time bi se instaliralo više od 400 GW vjetroelektrana do 2050., od čega bi čak 86 GW moglo biti priobalnih.

Izvještaj također definira mapu akcija koje mogu napraviti industrija energije vjetra i znanstveni dio tržišta kako bi optimizirali potencijal vjetra. Cijeli izvještaj ima 9 osnovnih područja akcija koji idu od tehnološkog napretka do razvoja radne snage, a cilj im je smanjiti prepreke razvoju tržišta.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     vlada      sad      sjedinjene američke države      električna energija      vjetroelektrane      vjetar      studija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?