Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Do 2018. godine energija vjetra i Sunčeva energija biti će jeftiniji od fosilnih goriva E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 00:56

Prema najnovijem izvješću, izdanom od strane WEF-a, proizvodnja energije iz energije vjetra i Sunčeve energije do 2018. godine u većini će zemalja biti jeftina od proizvodnje energije iz fosilnih goriva.

Neučinkovitost i previsoka cijena proizvodnje energije iz vjetroelektrana i sunčanih elektrana donedavno je odbijala investitore, te su ugljen i prirodni plin činili 62% ukupnog svjetskog energetskog miksa, no razvoj tehnologije obnovljivih izvora energije u proteklih je nekoliko godina povećao konkurentnost, stoji u izvješću Svjetskog gospodarskog foruma.

Prema njihovim istraživanjima, a upotrebom podataka od IRENA-e, cijena proizvodnje energije iz Sunčeve energije smanjila se za 80% u odnosu na 2009. godinu, dok je cijena proizvodnje iz energije vjetra za 30% manja u odnosu na posljednje tri godine. Uz rast cijene proizvodnje iz fosilnih goriva, 2016. godina bila je prva godina u kojoj su mnoge zemlje, kao što su Čile, Meksiko, Brazil i Australija, ostvarile „mrežni paritet“, odnosno cijena proizvodnje energije iz fosilnih goriva bila je jednaka cijeni proizvodnje iz obnovljivih izvora energije.

Procjenjuje se da je do sada već 30 zemalja dosegnulo paritet bez ikakvih poticaja, te da bi dvije trećine svih zemalja paritet mogao doseći u slijedećih nekoliko godina. Značajnu ulogu ostvarenja pariteta u pojedinim zemljama će imati i učinkovitija pohrana energije, koja će smanjiti fluktuirajuće razine energije vjetra.

 

Izvor: http://www.ibtimes.co.uk/

Tags:     WEF      mrežni paritet
 
Komentari (1)
KAKO DOSTAVLJATI ZAJEDNIČKO LIJEPO ODOBRENO UREDBOM SITE:vladimirafinancialinvestment@gmail.com
1Nedjelja, 03 Studeni 2019 14:00
Marie Alice
Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?