Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Povećani udio energije vjetra bi trebao biti dio Turske budućnosti E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 07 Siječanj 2011 12:21

Turska vlada je objavila plan u 72 točke koji je dizajniran s ciljem da poveća kompetitivnost te države na globalnom tržištu, a koji bi time trebao pomoći i energiji vjetra u toj državi.

Turski ministar industrije i trgovine Nihat Ergün objavio je plan koji uključuje velike luke, logističke baze i željeznicu. Dio plana je povećati energetsku efikasnost, te se predviđa formiranje metoda kojima bi se iskoristio potencijal države u energiji koje uključuju hidroenergiju, vjetar, solar, biomasu i geotermalnu energiju.

Prema članku Bloomberga bi se u dogledno vrijeme moglo uložiti čak 28,9 milijardi eura u projekte vjetroelektrana u toj državi čime bi bilo izgrađeno oko 20.000 megavata snage vjetra što bi moglo biti realizirano u idućih četiri-pet godina. Turskoj godišnje raste potrošnja energije oko 9%, te preko obnovljivih izvora energije pokušava postići energetsku neovisnot i sigurnost.

Turska koja ima 78 milijuna stanovnika je 2009. dodala 343 MW snage vjetra, a očekuje se da je tokom 2010. instalirano 500 MW. Ukupna instalirana snaga na početku 2010. je bila 801 MW.

Izvor: http://blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?