Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europa će voditi glavnu riječ u priobalnoj energiji vjetra u ovom desetljeću E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 07 Svibanj 2011 10:19

Europski priobalni sektor vjetra je definitivno na vodeće i ostati će vodeće svjetsko tržište tokom idućeg desetljeća prema istraživanju analitičara Peter Asmusa koji radi u jednoj međunarodnoj tvrtki za istraživanje tržišta.

Asmus je u ponedjeljak izjavio da novi izvještaj Pike Researcha pokazuje da, iako je SAD počeo razvijat priobalnu energiju vjetra, Kina će biti glavni suparnik Europe u tom sektoru tokom idućih 10 godina. Glavni razlog prednosti Europe po Asmusu su zakoni Europske Unije koji potiču veći ulazak obnovljivih izvora energije do 2020. Također je bitno da su neki od najvećih i najboljih proizvođača vjetroagregata u Europi, te je u Europa velika najveća baza ljudi koji su upoznati s tim poslom.

Prema istraživanju Pike Researcha procjenjuje se da će tokom idućih sedam godina investicije u priobalnu energiju vjetra narasti za čak 17 puta i da će do 2017. biti instalirano više od 70 GW, a dosada je instalirano samo 4,1 GW. Najveće tržište bi trebalo biti ono Velike Briatnije, a pratile bi je Kina i Njemačka.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     europa      priobalna energija vjetra      sektor vjetra      kina      sad      vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?