Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra pomaže udaljenim zajednicama i poljoprivrednicima S.A.D.-a E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 10 Lipanj 2011 12:33

Američki lobi protiv energije vjetra bez sumnje izražava veliko nezadovoljstvo fascinantnim člankom objavljenim u novinama The New York Times, u kojem se otkriva da su stanovnici ruralnih područja države Oregon zarađivali na energiji vjetra.

 

Članak otkriva da su stanovnici okruga Sherman, udaljenog, slabo naseljenog područja južno od rijeke Kolumbije, primali 410 dolara godišnje od udjela sektora vjetroelektrana.

Sudac okruga Sherman, Gary Thompson, smatra kako su vjetroelektrane jedino što može spasiti ruralni Oregon, posebice nakon što je sve drveće sasječeno i sve pilane zatvorene.

Okrug Sherman prošle je godine od vjetroelektrana zaradio 2,09 milijuna eura, a razni porezi na više od 1.000 MW instalirane snage donijeli su dodatnu zaradu od 12,17 milijuna eura u poslijednjih devet godina.

U članku se naglašava kako novac iz ovog sektora pomaže lokalnim školama kupiti nova računala, muzičke instrumente i drugu opremu koja omogućava učenicima što kvalitetnije obrazovanje. Uz to stvaraju se i nova radna mjesta, a sektor godišnjom naknadom od 5.427 eura po vjetroagregatu pomaže i poljoprivrednicima sačuvati farme.

 

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     S.A.D.      Oregon      New York Times
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?