Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska objavila tender za 3 GW priobalnih vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 15 Srpanj 2011 15:48

Francuska je zakoračila u iskorištavanje priobalne energije vjetra objavljivanjem svog tendera za 3GW vjetroelektrana, koji je do sada nekoliko puta bio odgađan.

Potencijalni developeri mogu do 11.01.2012. predati svoje ponude za prvih pet zona koje je vlada Francuske definirala ranije ove godine. Pobjednici će biti izabrani u travnju 2012. iako lokacije neće biti službeno predane dok developeri ne naprave zavšnu analizu rizika koja će procijeniti isplativost projekta. Same vjetroelektrane bi trebale ući u pogon između 2015. i 2020. godine.

Drugi 3 GW tender bi trebao biti objavljen u travnju 2012., a vrijeme za izgradnju bi trebalo biti isto između 2015. i 2020. Time bi Francuska sukladno svom planu do 2020. imala 6 GW priobalnih vjetroelektrana. Tri glavna kriterija za dobijanje posla će biti trošak električne energije koju developeri nude, industrijska i socijalna dobit (odnosno nova radna mjesta) i treći kriterij koji će biti upola manje važan od prva dva je poštovanje koje će developeri pokazati prema moru i očuvanju okoliša.

Mnoge velike kompanije se pripremaju za ovaj tender uključujući GDF Suez, Iberdrola Renovables, Dong, EDF Energies Nouvelles i drugi. Očekuje se da bi sektor priobalnog vjetra trebao otvoriti 10.000 radnih mjesta u Francuskoj do 2020.

Izvor: www.rechargenews.com

Tags:     francuska      priobalne vjetroelektrane      tender      iberdola renovables      dong      edf energies nouvelles
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?