Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija iz energije vjetra za najsiromašnije u Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 15 Prosinac 2011 00:18

U Mozambiku devet od deset ljudi nema pristup električnoj energiji. No selo Mipandi prvi puta ima javnu električnu energiju zahvaljujući inicijativi The Clean Energy Initiative (TCEI) koja se odvija zajedničkom suradnjom EWEA-e i Renewable World-a.

TCEIEkspanzija čiste i održive energije, kao što je električna energija iz energije vjetra, u Mozambiku predstavlja niz prednosti u adresiranju klimatskih promjena i energetskog siromaštva. Mozambik ima 2.800 kilometara obale, mnoštvo jezera u unutrašnjosti, te visoravni koje doprinose lokaliziranom iskorištavanju energije vjetra, izjavio je Jason Morenikeji iz TCEI.

Uvođenje električne energije revitalizirati će cijelu zajednicu, a Renewable World i sama inicijativa se nadaju da će moći prenijeti projekt i na druge zajednice. Renewable World djeluje u zemljama u razvoju surađujući sa lokalnim partnerima kako bi omogućila pristupačne sustave obnovljive energije (energija vjetra, Sunčeva energija, hidroenergija i bioplin) za zajednice koje nemaju pristup elektroenergetskoj mreži. Posljednjih pet godina ovaj projekt ima veliku podršku od strane EWEA-e.

 

Izvor: http://blog.ewea.org/

Tags:     TCEI      EWEA      Renewable World      Afrika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?