Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas isporučuje vjetroagregate ukupne snage 90 MW u Ukrajinu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 28 Travanj 2012 09:48

Kompanija Vestas dobila je ugovor za isporuku 30 vjetroagregata V112-3.0 MW na konstantno rastuće ukrajinsko tržište. Vjetroagregate je naručila kompanija DTEK Group za projekt Botievo.

Projekt Botievo, ukupne snage 195 MW se nalazi u ukrajinskoj regiji Zaporozhye. Vestas se ugovorom obvezao na isporuku vjetroagregata, njihovo postavljanje i puštanje u rad, a uz vjetroagregate će biti isporučen i sustav VestasOnline® Business SCADA. O ugovoru o održavanju još traju pregovori. Sam projekt trebao bi biti gotov u zadnjoj četvrtini 2012. godine.

DTEK Group je najveća privatna energetska kompanija u Ukrajini koja se pretežno bavi prodajom ugljena i električne energije. Dio je energetskog sektora holdinga System Capital Management (SCM), jedne od najvećih financijskih i industrijskih grupacija. 2008. godine razvoj zelene energije, uz fokus na energiju vjetra, predstavljen je kao jedan od najvažnijih segmenata grupacije. Iste je godine predstavljen dio kompanije Wind Power, osnovan sa ciljem razvoja i izgradnje vjetroelektrana u Ukrajini.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Ukrajina      V112      DTEK Group
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?