Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GL dogovorio ispitivanje vjetroagregata sa kineskim institutom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2012 13:41

Kompanija GL Garrad Hassan potpisala je sporazum o suradnji sa Kineskim institutom za istraživanje električne energije (CEPRI RED) za razvoj mjerenja potrebnih za ispitivanje vjetroagregata.

CEPRI, koji je dio kompanije China State Grid Corporation, i GL razviti će ispitivanja prototipa vjetroagregata, što uključuje ispitivanje performansa snage, mjerenje opterećenja, mjerenje buke, te ispitvanje kvalitete električne energije.

LVRT ispitivanje, koje je do sada bilo problem kod kineskih vjetroagregata, također će biti uključeno. 24. veljače prošle godine 598 vjetroagregata, ukupne snage 840 MW, bilo je isključeno iz mreže u provinciji Gansu, podsjetio je Dai Huizhu, profesor u CEPRI.

Isključivanje vjetroagregata, najozbiljniji takav slučaj u povijesti kineskih vjetroagregata, rezultat je fluktuacije napona mreže prilikom koje su sve vjetroelektrane u provinciji imale isključen određen broj vjetroagregata.

Sklapanje sporazuma o suradnji logičan je korak u suradnji kompanije GL s CEPRI RED, a zajedničkom suradnjom trebali bi pomoći kineskim proizvođačima vjetroagregata povećati konkurentnost na svjetskom tržištu, izjavio je Mathias Steck, viši potpredsjednik i voditelj regije u GL Garrad Hassan.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Kina      GL Garrad Hassan      ispitivanja      mjerenja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?