Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Cape Wind ponovno odobren E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 18:18

Američka Federalna administracija za avijaciju (FAA) je po četvrti put potvrdila da predložena priobalna vjetroelektrana Cape Wind snage 468 MW ne predstavlja rizik za navigaciju zrakoplova.

Agencija je u izjavi od jučer potvrdila da je FAA završila aeronautičku studiju i da nijedan od 130 predloženih vjetroagregata kao pojedinačna jedinica ili kao grupa ne utječu na aeronautički rad. To je zadnja od većeg broja pozitivnih rješenja koje je FAA dao za taj projekt koji se nalazi u Nantucket Soundu pokraj obale Massachusettsa. S ovom dozvolom Cape Wind ima punu podršku za izgradnju.

FAA je zadnji put odobrio ovu vjetroelektranu prije dvije godine ali je tada ta odluka ukinuta jer studija nije dobro objasnila utjecaj vjetroelektrane u slučaju da se pilot koristi vidom. Sam projekt je u razvoju još od 2002.

Nakon ove posljednje dozvole u nizu projekt ulazi u finaliziranje financiranja za sam projekt koji već ima ugovore o otkupu električne energije za veći dio svoje buduće proizvodnje.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     navigacija      zrakoplov      američka administracija za avijaciju      cape wind      priobalna vjetroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?