Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemački sektor energije vjetra jak i u 2012. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 09 Veljača 2013 10:26

Njemačka je prošli tjedan objavila službene brojke za instalaciju novih vjetroagregata, te je prema njima sektor narastao za nekih 20%. Njemačko udruženje za energiju vjetra BWE je izjavilo da bi se Njemačka trebala fokusirati na jačanju sektora energije vjetra sada kada je fotonapon dostigao sadašnju razinu instalirane snage.

Njemačka je prošle godine instalirala više od 2,4 GW vjetroelektrana, pri čemu je samo 280 MW priobalnih vjetroelektrana. Najbolji rezultat u povijesti Njemačke je bila 2002. kada je instalirano više od 3,2 GW i kada je Njemačka bila najveće tržište vjetroelektrana na svijetu. Ove godine se očekuje smanjenje tržišta vjetroelektrana na svijetu za 10%, koje se ipak ne bi trebalo odnositi na Njemačku.

U Njemačkoj se također nastavlja zamjena starih vjetroagregata sa novima na lokacijama koje su u pogonu preko 20 godina, pri čemu je prošle godine zamijenjeno 626 MW starih vjetroagregata sa 1.443 MW novih. Njemačka sada ima instalirano oko 31,3 GW vjetroelektrana, a prošle godine je i ukupna instalirana snaga solara obišla vjetar u Njemačkoj.

Njemačka bi se u budućnosti trebala fokusirati na rast sektora energije vjetra, na način da instalacije dostignu razinu solara na godišnjoj razini, kako bi postojao balans između korištenja vjetra i solara, kaže BWE.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      sektor vjetra      vjetroagregat      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?