Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tržište vjetroelektrana u SAD-u ponovno raste E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 20 Listopad 2013 23:17

Nakon nekoliko mjeseci zastoja, tržište vjetroelektrana u SAD-u ponovno raste. Veliki proizvođači vjetroelektrana su najavili nove ugovore za isporuku, a LM Wind Power planira zaposliti veliku količinu ljudi. Ipak to bi sve moglo biti kratkoročno, ako ne bude pouzdane politike.

LM Wind Power planira otvoriti čak 850 novih radnih mjesta u SAD-u. Od travnja su udvostručili broj zaposlenih sa 350 na 700, a do kraja godine će zaposliti još 250 te iduće godine još toliko ljudi. Oni su prošle godine otpustili 500 ljudi zbog zastoja na tržištu kada porezni poticaji nisu bili produženi na vrijeme, nego je to napravljeno u posljedni trenutak. U prvoj polovici ove godine je stoga posao bio usporen što znači da je u prvom kvartalu instalirano 1,6 MW a u drugom ništa.

U trećem kvartalu se posao ubrzo pa je Gamesa tako objavila da je Iberdrola od njih naručila 101 vjetroagregat ukupne snage 202 MW. Vestas je u rujnu objavio da je kroz tri projekta naručeno 540 MW, pri čemu dva ugovora imaju opcije za dodatnih 550 i 660 MW. Da bi dobili porezne poticaje svi ovi projekti moraju krenuti  u gradnju prije prvog dana iduće godine. To znači da barem mora krenuti izgradnja pristupa ili da mora biti plaćeno 5% ukupne vrijednosti projekta. Ne postoji rok za dovršetak projekta. Ipak, ova mjera samo odlaže novu nesigurnost na tržištu koja bi se trebala dogoditi već iduće godine.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     vjetroelektrane      sad      tržište      lm wind power      vjetroagregat      vestas      gamesa
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?