Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas nastavlja suradnju s EDF E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 14:31

Vestas će pod proširenim okvirnim ugovorom isporučiti 220 MW vjetroagregata kompaniji EDF Renewable Energy za dvije vjetroelektrane u S.A.D.-u.

VestasUgovor uključuje 110 vjetroagregata V100, snage 2 MW, koji će biti postavljeni u sklopu vjetroelektrana Hereford 1 i Longhorn North u Teksasu. Danski proizvođač ističe kako je ovaj ugovor dio dogovora s EDF-om sklopljenog u rujnu koji se odnosi na isporuku vjetroagroagregata u S.A.D.-u. Potencijal ukupnih isporuka do sada se povećao sa 750 MW na 1174 MW.

Vjetroelektrana Hereford 1 sastojati će se od 50 vjetroagregata V100, dok će na elektrani Longhorn North biti postavljeno 100 jedinica, od kojih je 40 dogovoreno još u rujnu. Isporuka i puštanje u pogon na obje lokacije očekuje se u drugoj polovini 2014. godine, a Vestas će osigurati svoje usluge kroz slijedeće četiri godine.

Teksas je jedno od najjačih tržišta za energiju vjetra na svijetu, stoga je Vestasu zadovoljstvo surađivati s EDF Renewable Energy, izjavio je predsjednik prodaje za S.A.D. i Kanadu, Chris Brown, nadodavši kako će ova narudžba stvoriti dodatna radna mjesta u Vestasovim tvornicama za kućišta, tornjeve i lopatice u Coloradu. Vestas je do sada s kompanijom EDF ugovorio 300 MW vjetroagregata.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Vestas      EDF      S.A.D.      Teksas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?