Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemensov D6 vjetroagregat dobio tipski certifikat od DNV GL-a E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 26 Srpanj 2014 19:34

Siemens je dobio tipski certifikat od certifikacijske kuće DNV GL za svoj inovativni D6 priobalni vjetroagregat.

Vjetroagregat Siemens SWT-6.0-154 ima moderni generator sa direktnim pogonom snage 6 MW i promjerom rotora od čak 154 metra. Ovaj službeni certifikat je korak naprijed u postizanju serijske proizvodnje vjetroagregata. Certifikacijski proces je uključivao pristup stručnjacima DNV GL svim Siemensovim postrojenjima u Brandu, te testnim postrojenjima u Oesterildu, Dansku i Hunterstonu, Velikoj Britaniji. Evaluacija je uključivala procjenu projektiranja vjetroagregata, proizvodnju, instalaciju i proces puštanja u pogon zajedno sa svom povezanom dokumentacijom.

Razvoj ovog vjetroagregata predstavlja važan korak u smanjivanju troškova energije, a glavna prednost je za trećinu manja masa u odnosu na usporedive sustave. Time se smanjuju ekonomski troškovi u svim fazama, od proizvodnje do transporta, izgradnje temelja i instalacije skroz do rada vjetroagregata.

Sam tipski certifikat je dobiven za radni vijek pojedinačnog vjetroagregata od 25 godina što je pet godina duže u odnosu na prijašnje Siemensove vjetroagregate. Jedan vjetroagregat će isporučivati dovoljno električne energije za 6.000 prosječnih europskih kućanstava.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     siemens      tipski certifikat      dnv gl      priobalni vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?