Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kina ubrzava instalaciju vjetroagregata prije nego što se ukinu državni poticaji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 30 Listopad 2014 14:04

Kina bi ove godine trebala instalirati četiri puta više vjetroeelktrana nego što ih ima u cijeloj Danskoj zbog toga što se developeri žure izgraditi vjetroagregate prije nego što se ukinu poticaji koji su originalno osmišljeni kako bi potaknuli razvoj industrije.

Trenutačni trend je ubrzana instalacija pa bi tako Kina ove godine mogla instalirati i do 20 GW vjetroelektrana te nastaviti istim tempom i iduće godine. Time bi se oborile rekordne instalacije iz 2011. godine.

Ukoliko se te brojke ostvare će se u Kini ove godine instralirati duplo više kopnenih vjetroelektrana nego u Europi, te tri puta više nego u SAD-u. Kina je predložila smanjenje tarife za projekte vjetroelektrana za 11% za projekte koji budu izgrađeni nakon kraja lipnja 2015. godine. Današnje tarife su predstavljene 2009. godine, a potaknule su udvostručenje instalirane snage u zadnje tri godine.

Kina je na kraju prošle godine imala 89,6 GW vjetroelektrana, a cilj joj je postići 200 GW do kraja 2020. godine. Ukoliko se tarife smanje očekuje se da će se instalirana snaga u Kini smanjiti tokom 2016. godine.

 

Izvor: www.renewableenergworld.com

Tags:     kina      vjetroelektrane      instalirana snaga      tarife      europa      poticaji      smanjenje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?