Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE isporučuje vjetroagregate u Njemačku i Australiju E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 17:50

GE će isporučiti 41 vjetroagregat i to model 2,75-103 u Njemačku, te 22 vjetroagregata u Australiju za prvu njihovu vjetroelektranu u toj državi.

U Njemačkoj GE isporučuje vjetroagregate kompaniji Energiekontor za četiri vjetroeelektrane. Ovi vjetroagregati će ukupno proizvoditi 250 milijuna kWh električne energije godišnje, što je dovoljno za opskrbu 70.000 kućanstava u Njemačkoj. Svi vjetroagregati bi trebali ući u pogon iduće godine, i to 7 njih u regiju Nord Rhein-Westphalia, a 34 u Cuxhaven regiju. Svi vjetroagregati će biti proizvedeni u tvornici u Salzbergenu u Donoj Saskoj.

U Australiju pak GE isporučuje svoje 2,5-100 vjetroagregate koji su također proizvedeni u Salzbergenu. Ovaj tjedan je krenula isporuka prvih 9 vjetroagregata brodom iz luke Brake u Njemačkoj. Svi vjetroagregati se isporučuje za projekt vjetroelektrane Mumbida koja se nalazi u zapadnoj Australiji 40 kilometara jugoistočno od Geraldona.  Isti ti vjetroagregati se koriste i za gradnju najveće kopnene vjetroelektrane u Europi i to u Rumunjskoj. Svaki vjetroagregat ima snagu od 2,5 MW, a njih 22 će isporučivati dovoljno električne energije za 35.000 kućanstava.

Izvor: http://uk.geenergyeurope-pressroom.com

Tags:     ge      general electric      njemačka      vjetroagregate      vjetroelektrane      australija      energiekontor      salzbergen
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?