Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Goldwind postao vodeći proizvođač vjetroagregata u Kini E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 24 Ožujak 2012 01:07

Goldwind je prošle godine instalirao najviše vjetroagregata u Kini, te je time zamijenio Sinovel na vrhu proizvođača vjetroagregata na tržištu u Kini.

Goldwind je prošle godine postavio 3,6 GW vjetroagregata, te je imao udio od 20,4%, a na drugom mjestu je bio Sinovel sa 2,9 GW i udjelom od 16,7%. Prošlogodišnja treća tvrtka Dongfang Electric je pala na peto mjesto, a United Power se probio na treće mjesto sa 2,7 GW i udjelom od 16,1%. Četvrti proizvođač je bio Mingyang sa 1,2 GW i udjelom od 6,7%.

Top tri proizvođača ove godine je imao udio od 53,2%, što je pad u odnosu na prošlu godinu kada su prva tri proizvođača imala udio od 56,8%. Od stranih proizvođača, svima je pao udio osim GE-u, a najbolji je i ove godine bio Vestas na osmom mjestu sa 662 MW (prošle godine je bio šesti), GE je bio 11., Gamesa 14., a Suzlon je bio 20.

Kada se gleda ukupno instalirana količina vjetroagregata do kraja 2011., vodeći proizvođači ostaju Sinovel, Goldwind i Dongfang Electric, i to sa 13 GW, 12,7 GW i 6,9 GW, odnosno sa udjelom na tržištu od 20,8%, 20,3% i 11,1%.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     kina      vjetroagregati      goldwind      sinovel      dongfang electric      united power
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?